(no*) oriental adore
Legend og historie om Siamese katt

Legenden om keiser Bud og den hvite katten.

For lenge siden, i en verden styrt av keiser Bud, som forsøkte å underlegge alle folkene i Siam, skjedde det en historie om en hvit katt, Li.

Keiseren, i besittelse av kraftig magi, forseglet Nirvana til en kobbertrommel med den hensikt å herske over denne dyrebare gaven. Ifølge legenden kunne bare en hvit katt med blå øyne bryte denne trolldommen og bringe glede til bøndene. Bud annonserte en jakt på hvite kattunger, og hevdet at hvis de alle døde, ville nirvana komme tilbake og bringe fred til folks hjerter. Folk adlød hans vilje og ga hvite kattunger som ofre.

I en stille landsby, der eldste Changs dype visdom hersket, dukket Li opp – en hvit kattunge med safirøyne. Chang så noe spesielt i ham og tok ham under sine vinger.

En dag, da Bud samlet de siste hvite kattungene for å ofre, bestemte Chang seg for å gripe inn. Han kom til plassen og tok Li med seg. Kattungene satt på trommelen, klare til å bli fortært av ild. Så hvisket Chang en trolldom og Li, som om han realiserte oppdraget sitt, hoppet inn i ilden. I det øyeblikket, da Lis labber og hale var dekket med et mørkt slør, sprakk kobbertrommelen og utløste Nirvana.

Nirvana spredte seg rundt og fylte folks hjerter med fred og glede. Li og de andre kattene, som kom ut av brannen, begynte å få mørke poter, haler og ansikter. Hans tapre offer frigjorde ikke bare landsbyen, men hele det siamesiske riket, og lærte folket at sann makt ligger i selvoppofrelse og visdom. Disse kattene ble kalt siamesernes frelsere og fikk i oppdrag å vokte templer og riker. Legenden om Li er en påminnelse om at noen ganger kan selv de minste og mest tilsynelatende uviktige skapningene gjøre en stor forskjell og forvandle verden rundt oss. Deres visdom og selvoppofrelse satte et preg på menneskers hjerter, og fylte deres liv med lyset av Nirvana. Forefater Katerina

Made on
Tilda