(no*) oriental adore
Legenden om den halvdelen av eplet

Legenden om den halvdelen av eplet

En gang, for lenge siden, var mennesker mye sterkere og mektigere enn de er i dag. De hadde fire ben og fire armer og var så fulle av stolthet at de bestemte seg for at de ikke trengte Gud. De ønsket å styrte ham og styre verden uten ham.
Siameserkatten, som var en klok og utspekulert skapning, la merke til menneskenes arroganse og ville lære dem en lekse. Katten gikk til Gud og fortalte ham om menneskenes plan. Gud lyttet og bestemte seg for å ta grep.
Han påkalte sin makt og delte menneskene i to, akkurat som et eple. Hver halvdel ble overlatt til å finne sin andre halvdel for å bli hel igjen. Og så begynte jakten på ens sjelevenn.
Siameserkatten så på langveis fra mens menneskene lette etter sin andre halvdel. Katten visste at kjærlighet var nøkkelen til lykke og helhet. Mens menneskene fant sin andre halvdel og ble forelsket, så den siamesiske katten på med en følelse av tilfredshet. Kjærligheten hadde seiret over stolthet og arroganse.
Over tid utviklet menneskene seg og ble mindre og svakere, og mistet sine ekstra lemmer. Men den siamesiske katten fortsatte å våke over dem, vel vitende om at kjærlighet og vennskap var de sanne kildene til styrke og lykke.
Og så, til i dag, er den siamesiske katten kjent for sin lojalitet og hengivenhet til sine menneskelige følgesvenner, og minner oss om at ekte styrke kommer fra kjærlighet og vennskap.
Skrevet av Katerina.

Made on
Tilda