(no*) oriental adore
Legend og historie om Siamese katt

Legenden om hvordan den siamesiske katten ble født

For lenge siden, under den store flommen, da hele verden ble senket under vann, bygde Noah en stor ark for å redde to av hver dyreart. Dyrene kom i par og søkte tilflukt fra det rasende vannet.
En dag klatret en leken ape ved navn Mali opp på taket av arken og fikk øye på en vakker løvinne ved navn Siam, som satt på dekket nedenfor. Mali ble umiddelbart slått av Siams ynde og skjønnhet, og snart ble de to uatskillelige følgesvenner, og delte sin tid og eventyr sammen.
Da flomvannet trakk seg tilbake, gikk dyrene ut av arken, og Mali og Siam, som hadde vokst seg enda nærmere, var motvillige til å bli separert. Da de visste at de ikke kunne holde sammen, ba de til gudene om å holde dem sammen for alltid.
Fornøyd med sin hengivenhet oppfylte gudene deres ønske ved å forvandle dem til et enkelt vesen - en vakker skapning med eleganse til en løve og rampete til en ape. Denne skapningen var verdens første siamesiske katt, og den ville for alltid bære navnene og egenskapene til foreldrene, Mali og Siam.
Fra den dagen av ble den siamesiske katten et symbol på kjærlighet og lojalitet, og legemliggjorde egenskapene til både ape og løve. Det ble sagt at de som hadde en siameserkatt i sine hjem ble velsignet med lykke og velstand, og at kattens lekne natur brakte glede og lykke til alle som krysset dens vei.
Selv i dag forblir den siamesiske katten en elsket og kjær rase, kjent for sitt slående utseende og kjærlige personlighet. Og legenden om Mali og Siam lever videre som et vitnesbyrd om kjærlighetens varige kraft og de mystiske kreftene som former vår verden. Skrevet av Katerina.

Made on
Tilda